Over ons

Over ons

Right at Home Historie:

1 februari 2011 opende Right at Home voor het eerst haar deuren gevestigd aan de Java legioenstraat in Almere. Inmiddels zijn wij verhuisd naar een nieuwe vestiging aan de Hitchcocklaan 57.

Right at Home ziet zichzelf als een verlengstuk van het gezin, waar het meeste van de opvoeding plaatsvindt. Wij als kinderopvangorganisatie bieden een ondersteunende rol naar ouders, wanneer het gaat om de opvang en verzorging van de kinderen. Ouders zijn de deskundige van hun eigen kinderen. Door het bieden van kleinschalige kinderopvang raakt een ieder nauw betrokken bij de kinderopvang en is het mogelijk om samen te werken.
Samen komen wij tot de best mogelijke begeleiding aan hun kinderen. Een begeleiding waarin het overbrengen van waarden en normen centraal staat.

Right at Home gelooft dat ieder kind de natuurlijke behoefte heeft zich te ontwikkelen. Ieder kind doet dit op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. De ontwikkeling van een kind verloopt vanzelf, eigen initiatief is daarbij heel belangrijk. Pedagogisch medewerkers staan zij aan zij met de kinderen om hen te begeleiden in hun ontdekkingstocht in de wereld. Door begeleiding te bieden en hen te stimuleren in hun vaardigheden. Dit betekent dat kinderen de ruimte krijgen om te ontwikkelen, om hun eigen mogelijkheden en grenzen te ontdekken, door middel van nieuwe uitdagingen en nieuwe situaties. Op deze manier beogen wij de ontwikkeling van de kinderen verder uit te breiden.

Om kinderen zich optimaal te kunnen laten ontwikkelen, is het belangrijk dat zij verblijven in een veilige en vertrouwde omgeving. Right at Home biedt kinderopvang in speciaal ingerichte ruimtes die aangepast zijn aan de interessegebieden en ontwikkelmogelijkheden van de kinderen.

Het pedagogisch doel van Right at Home kinderopvang is dat kinderen zich, op hun eigen passende manier, zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. En dat dit gebeurt in een vertrouwde omgeving. Zo hopen wij dat kinderen uitgroeien tot zelfstandige, evenwichtige personen die respect hebben voor zichzelf en voor de wereld om hen heen.

Vanuit de bovenbeschreven uitgangspunten hebben wij onze visie samengesteld.

“Kinderen de mogelijkheid en de ruimte bieden om zich te ontwikkelen
tot zelfstandige, respectvolle mensen in een omgeving waarin zij zich veilig
en vertrouwd voelen”.

2 huizen vallen onder één ster